En antropolog dykker ned i forskellige kulturers og forskellige tiders syn på forældreskabet. Til forældre, pædagoger og andre med interesse for forældreopgaven.
Forfatteren argumenter imod tidens krav til forældre om at altid voksenstyre sine børn. Børnene skal sættes fri til at møde verden og lære mere på egen hånd. Han tager afsæt i den antropologiske verden, og det faktum at synet på forældreskab er meget anderledes i mange ikke-vestlige kulturer. Bogen er i tre dele. Første del har overskrifter som "Familier på afstand og helt tæt på" og "Forældreindustriens skrue". Anden del redegør for "Kernefamiliens oprindelse" med overskrifterne "I begyndelsen var fællesskabet" og "Familiens murværk". Tredje del har overskrifterne "Sputniks børn" og "Revner i murværket". Forfatteren har i sin research mailet med en række forældre, hvoraf en bl.a. har disse ønsker til sit forældreskab: "At turde give lidt mere slip, at lade mine børn forsvinde bag en busk på en legeplads i fem minutter, at lade dem cykle lidt i forvejen…". Henrik Hvenegaard Mikkelsen er antropolog og medforfatter til En historie om mennesket.
Fremragende og fængslende bog, hvor forfatteren forbilledligt mixer sin antropologiske viden med sin egen og andres erfaringer som forældre. Jeg tror alle forældre, som indimellem føler sig maste finder tankevækkende inspiration i bogen.
En anden bog om forældreskab er fx Giv dine børn noget at vokse af.