For studerende, bibliotekarer og andre, der er interesserede i litteraturens vilkår i Danmark.
Med Bogen - en vare ønsker Voss at gøre opmærksom på litteraturens krise. Han tager udgangspunkt i den politiske udredning: Litteraturens situation 1994 publiceret af Nordisk Kulturinstitut samt i Bogudvalgets betænkning 1983. Resultatet heri viste, at trods stigende titelproduktion var bogsalget reduceret til en tredjedel på 10 år - et fald der især gik ud over den smalle litteratur. Dette er den litteratur som Voss mener er den rigtige litteratur. Han giver sine betragtninger over sammenhængene i faldet af udgivelser af smal litteratur. Den smalle litteratur må give fortabt overfor markedsmekanismerne og man må derfor fritage den eksperimenterende litteratur fra varemarkedet. Samtidig mener Voss, at den smalle litteratur har det svært fordi danskernes sprog er blevet forenklet og vores livsstil er præget blandt andet af computerspil og tv. Voss holder sig bevidst fra det lettilgængelige sprog, som han netop mener simplificerer litteraturen.
Tage Voss har en række af udgivelser bag sig. Blandt andet Stemme i ørkenen, 2008, der handler om at finde og bruge tiden på livets sande værdier samt Fejemøg fra parnasset, 1999, hvor han ser på kulturen før og nu.
Voss giver sine betragtninger over sammenhængene i faldet af udgivelser af smal litteratur. Meget spiller ind, ifølge Voss, blandt andet markedsmekanismerne der ser bogen som en vare, sproget samt danskernes livsførelse.