Books / fiction for children / sjove bøger

Cafe Halefjer


Description


Billedbog. Ræven og hans ven Griseungen vil forsøge at få fat i nogle flere halefjer til rævens halefjerssamling ved at åbne en café for fugle.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 11. Jan. 2002

By

By

Torben Wilhelmsen

d. 11. Jan. 2002

Billedbog oversat fra norsk. Ræven viser sin ven griseungen sin bog med en samling af halefjer (2 stk.). Griseungen synes den er lidt sølle, men da Ræven bliver ked af det, lover han at hjælpe med at skaffe flere halefjer. Da et forsøg på at snuppe halefjerene af de intetanende fugle mislykkes, får de den idé at åbne en café, hvor fuglene skal betale med halefjer. Det går strålende, indtil en stor, klodset fugl (en Ædedolk) æder de indbetalte halefjer i den tro, at de er en ret. Til slut finder Griseungen dog en lang halefjer fra Ædedolken, som de to venner bruger til at lege med i stedet for at sætte den ind i halefjersbogen. Denne lidt rablende og ganske sjove historie er fortalt med stor underfundighed og megen lune. Den er illustreret med bevidst barnlige, lidt klodsede stregtegninger, der er skødesløst farvelagt, så de på én gang virker hjælpeløse og elegante. De er i sig selv hele bogen værd og fungerer fint i samspil med den velskrevne og velfortalte histories underfundige humor. Hverken forfatter eller illustrator er tidligere udkommet på dansk. En munter og sjov billedbog for børn fra 4/5 år.


The libraries' assessment

d. 11. Jan. 2002

By

By

Jens Verner Nielsen (skole)

d. 11. Jan. 2002

Det er en skæg oplæsningshistorie for børn inden og omkring skolestarten om hvor svært det er at planlægge og sikre sig planen opfyldt og om at glæden kan komme alligevel - helt uplanlagt. Vennerne Ræven og Griseungen skaffer flere fjer til Rævens halefjerssamling ved at lade trækfuglgæsterne betale med en halefjer for snacks af orme og småkryb i en nyoprettet café. Men den sidste gæst med de flotteste halefjer æder hele fjersamlingen. Længe efter ser vennerne at gæsten efterlod en fjer så flot at den slet ikke skal ind i en bog, men skal bruges som legefjer. Den fyldige tekst er lunt fortalt med en nonsensundertone af småabsurde ræsonnementer og finurlig sprogleg med begreber og betegnelser. Den er tæt sat i lange linier med en håndskriftlignende font, der ikke fremmer læseligheden. De store illustrationer oftest over hele opslaget er helt i samklang med historien. Lynhurtige og løse rids i fornøjeligt fnillerværk af tætte, tynde farvestreger skaber groteske figurer i lyse, åbne rum. Det er sjove billeder der gør indtryk. De tåler dvælen til fordybelse og meddigten, men de er også så kriblende anderledes at de kan virke foruroligende. Rørvik er ny på dansk, men har i Norge udgivet flere historier om Griseungen og Ræven.


Politiken

d. 23. Feb. 2002

By

By

Steffen Larsen

d. 23. Feb. 2002