Camino henvender sig til et publikum med interesse for religiøse emner samt til voksne mennesker, der kan kapere og forholde sig til en følelsesprovokerende fortælling om en ung piges sygdomsforløb.
Da den livsglade 11-årige Camino får konstateret uhelbredelig kræft, prøver forældrene, der tilhører den strenge katolske Opus Dei-bevægelse, at bevare troen og glæde sig, fordi Camino snart skal være sammen med Jesus! Og Camino selv drømmer og fantaserer også om Jesus. Men Jesus er faktisk også navnet på den dreng, som Camino har et godt øje til! Den spanske film Camino, 2008 handler overordnet om tro og håb, tvivl og fortvivlelse, mens den direkte historie bastant og pågående følger en piges frygtelige sygdomsforløb og død. Der er således ikke sparet på krasse effekter, når Camino for eksempel kommer på operationsbordet. Filmen er inspireret af en virkelig historie om en pige, der døde i 1985, og som pga. hendes tapperhed under sygdomsforløbet er ved at blive gjort til helgen.
Unge pigers kamp mod kræftsygdom midt i livets vår er fint skildret i Christian E. Christiansens Dig og mig 2008, og Niels Arden Oplev har skildret religiøse bevægelsers lukkede rum og strenge regler i To verdener, 2008.
Det er svært ikke at blive berørt af pigens sygdomsforløb og interesseret i den religiøse konflikt, men filmen er for meget og især for effektjagende med en unødig svulstig underlægningsmusik, hvor især valsen fra Tjajkovskijs ballet Tornerose må holde for.