Ole Bornedals på mange måder fremragende tv-serie Charlot & Charlotte har mistet lidt af pusten siden 1996, men henvender sig stadig bredt til alle med interesse for nyere dansk dramatik. Og så er dens kærligt-kritiske danmarksbillede stadig en messe værd.
Overklasseløget Charlot med pustet fra de store boulevarder og provinsnullet Charlotte har ikke meget til fælles. Men da de tilfældigt mødes i Københavns lufthavn sker der noget. Det umage par slår pjalterne sammen og tager på en odyssé gennem Danmark, der både bliver en flugt fra fortiden og en rejse mod kærligheden og en lysere fremtid! Denne forsøges dog undervejs formørket af en morderisk transvestit og en vanvittig pastor samt en sygeplejerske og læge på et nedslidt plejehjem. Men oplyses også af en skytsengel i form af en gammel senil greve! Da Ole Bornedal (f.1959) skrev og instruerede denne tv-serie, havde han allerede effektivt placeret sig på den danske filmhimmel med gyseren Nattevagten, 1994. Charlot & Charlotte veksler mellem grotesk manierede scener og landskabsbilleder af stor skønhed. Og så tør han holde en indstilling så længe, at roen forvandles til poesi. Serien peger med sin postmodernistiske fortællestil frem mod Kærlighed på film, 2007.
Ridley Scotts roadmovie Thelma & Louise, 1991 er en stor inspirationskilde, og der sendes også gavmilde hilsner til blandt andre Ingmar Bergman, Alfred Hitchcock og Orson Welles.
Holdet både foran og bag kameraet er en udsøgt fornøjelse at være i selskab med.