Bogen henvender sig til interesserede i 1970'ernes slumstormere og ungdomsoprøret 1968.
Forfatteren (f. 1937) er kultursociologi. Han fotograferede 1971-1972 i Christiania som led i et forskningsprojekt om stoffer i Danmark bl.a. i Christiania, og de fotografier udgør halvdelen af bogen. Den første halvdel af bogen fortæller Christianias forhistorie i tekst på dansk og engelsk: Det alternative oprør, Projekt Hus, Huset, Thylejren, slumstormerne og kampen mod hårde stoffer. Særlig grundig er beskrivelsen af kollektivet Nordstjernen med bl.a. "flipperne", "politikerne" og "bajerfascisterne". Dokumentationen stammer fra datidens blade, løbesedler samt i høj grad fra egne oplysninger og interviews. Fotografierne er i god kvalitet og viser kunst af såvel høj som lav kvalitet, boliginteriører og enkelte bygninger. De stammer fra en periode af Christianias levetid der er meget dårligt belyst. Bogen er let forståelig. Teksten er "skrivemaskinskrift" i 1970'er stil. Forfatteren skriver usentimentalt og fri for romantisering.
Der findes en del ældre litteratur om Christiania, meget lidt generelt om slumstormere. Oftest er disse partsindlæg med sympati for den ene eller anden side. I de følelsesladede emner ungdomsoprøret og Christiania forsøger denne en mere objektiv og beskrivende vinkel.
Bogen kan ses som en udefrakommende forskers bearbejdning af nogle unikke begivenheder i slumstormerbevægelsen og Christiania som han via sin forskning kom i besiddelse af og som få ellers har skildret.