Et forskningsprojekt fra Nationalmuseet er bogens baggrund. Den kan både bruges som oversigtsværk over udviklingen i periodens kunstnertapeter og som opslagsværk over konkrete tapeter. Den meget detaljerede tekst er nok mest af interesse for fagfolk, mens billedsidens tapet- og interiørgengivelser har bredere appel.
Forfatteren, der er kunsthistoriker og museumsinspektør ved Nationalmuseet, har tidligere bl.a. beskæftiget sig med funktionalismens arkitektur. Tapeterne er en del af modernismens rumkunst, hvor kulturhistorie, kunstindustri og arkitektur kommer i spil. Bogen er kronologisk opbygget og berører emner som tapetfabrikkerne, produktion, tapettegnerne og brugen i danske hjem. Dertil kommer præsentationer af enkelte tapettegnere fra hvert tiår. Fabrikkerne iværksatte konkurrencer og forslagene kom fra kunstnere og arkitekter med Poul Gernes, Nanna Ditzel og Arne Jacobsen som de i dag mest kendte. Illustrationerne består dels af tapetgengivelser, dels af interiørbilleder fra hjem, hvor tapeterne ses i brug. Noter, litteraturliste og registre afrunder.
Bogen lægger sig i forlængelse af et andet forskningsprojekt fra Nationalmuseet: Margit Mogensen: Tapet i Danmark i 200 år : fremstilling og anvendelse ca. 1730-1930, 2005.
Et forskningsprojekt om modernismens tapeter er her fornemt formidlet, ikke mindst i kraft af sine tapet- og interiørafbildninger.