Fagbog om danskernes tro - og den betydning troen har for samfundet - fra Vikingetiden og til i dag. For voksne med interesse for religion, historie og samfundsforhold.
Historisk funderet fagbog om 1000 års religionspraksis i Danmark. Bogen indeholder et forord og dernæst beskrives danskernes tro i seks kronologisk opbyggede kapitler: Vikingetiden, middelalderen, reformationen, efter reformationen, folkestyrets tid og moderne tid. Bogen omhandler både personer, samfundsforhold, strømninger m.m. der har betydning for religionen samt troens påvirkning på opbygningen og udviklingen af Danmark.
Meget velskrevet bog, hvor stor viden om troen i Danmark præsenteres på en god og overskuelig måde. Med 1000 års troshistorie på 266 sider fremstår bogen meget koncentreret, men det fungerer rigtig godt. Læseren præsenteres for hovedlinjerne, de vigtigste personer og religiøse strømninger i en gennemarbejdet form. Bogen henvender sig ikke kun til læsere med viden inden for det religionsfaglige felt. Forfatteren skriver inkluderende og forklarer religionsfaglige ord.
For uddybende viden om danskerens tro i oldtiden og danernes kristning kan Hvad troede de på?Danmarks kirkehistorie anbefales. Bogen Danmarks kirkehistorie beskriver ligesom "Danskernes tro gennem 1000 år" flere hundrede års religionshistorie - dog med fokus på kirken og ikke på danskernes troFor uddybende viden om danskerens tro i oldtiden og danernes kristning kan Hvad troede de på? anbefales. Bogen beskriver ligesom "Danskernes tro gennem 1000 år" flere hundrede års religionshistorie - dog med fokus på kirken og ikke på danskernes tro.