Eminent populærvidenskabelig formidling af menneskets dramatiske historie fra ubetydelige aber til verdens herskere. Til interesserede i menneskets oprindelse og udvikling.
Bogens fire dele beskriver, hvordan tre vigtige revolutioner har formet historiens forløb. For ca. 70.000 år siden satte den kognitive revolution skub i udviklingen af homo sapiens' kognitive evner, hvilket gjorde dem i stand til at overvinde andre menneskearter, herunder neandertaleren. Næste afgørende skridt var agerbrugsrevolutionen, hvor mennesket skiftede de vilde planter ud med hvedemarker og derved blev i stand til at formere sig i langt større omfang. Den videnskabelige revolution fra omkring år 1500 til i dag beskrives med fokus på båndet mellem videnskab, politik og økonomi. Bogen rundes af med en diskussion af den hastigt fremrykkende posthumane tilstand: hvad skal fremtiden bringe for homo sapiens, der i dag har erhvervet magten til at erstatte naturlig udvælgelse med intelligent design? Med historisk tidslinje, efterskrift, noter, billedkildeliste og register.
Spændende og medrivende bog, som kan læses uden særlige forudsætninger. Forfatteren beskriver let og underholdende de store linjer i menneskets udvikling og bevæger sig ubesværet inden for flere videnskaber, især biologi, antropologi, palæontologi og økonomi.
Kan anvendes på linje med Da mennesket blev menneskeEn kort historie om næsten alt og En kort historie om næsten altKan anvendes på linje med Da mennesket blev menneske og .