Fem tænkeres historie fortælles, og det intellektuelle miljø i mellemkrigstidens Tyskland endevendes. Henvender sig til interesserede i tysk kultur-, filosofi- og religionshistorie.
Bogen fortæller fem tyske tænkeres historie. Nationaløkonomen Johann Plenge, juristen Carl August Emge, cembalisten Eta Harich-Schneider, teologen Paul Tillich og den politiske eksistensfilosof Hannah Arendt. De to første er gået i glemmebogen, på trods af at de var centrale skikkelser i førkrigstidens Tyskland. Hvorfor blev de mon glemt, mens andre stadig huskes? Plenge var socialist, mens Emge nationalsocialist. Eta Harich-Schneider tog til Japan og blev kendt der. Hannah Arendt flygtede til USA og blev en markant politisk tænker. Plenge og Emge blev tilbage i Tyskland. Udover hovedpersonerne fortælles der om mellemkrigstidens intellektuelle miljø i Tyskland og en række velkendte personer såsom Max Scheler, Max Weber, Werner Sombart, Martin Heidegger, Walter Benjamin, Adolf Hitler samt mange andre.
Dybdegående bog, der fortæller detaljeret om væsentlige tænkere, der på den ene eller den anden måde har defineret en hektisk periode i historien. Blikket for, hvordan disse tænkere har trukket tråde til nutiden eller ej, giver den en spændende vinkel på emnet.
Kan sammenlignes med Tyske intellektuelle i det 20. århundrede.