Få islamiske filosoffer har haft så stor indflydelse på europæisk filosofi som middelaldertænkeren Ibn Rushd. Med udgangspunkt i Aristoteles' tænkning stillede han sig i opposition til centrale elementer i den herskende religiøse teori. En bog for alle, der interesserer sig for filosofi, historie og islam.
"Falsafa" (arabisk for filosofi) handler om den islamisk-andalusiske filosof Ibn Rushd (1126-1198). Bogen giver en introduktion til Rushds tænkning og perspektiverer til samtidens filosofiske strømninger, fortidens inspirationskilder og eftertidens behandling af Rushds filosofiske bidrag. Bogen er struktureret som en række essays, der hver behandler en side af Rushd og hans samtid, så man også får en indføring i de debatter, Rushd skrev sig ind i og op imod, et overblik over, hvordan den islamiske filosofi udvikler sig, og forståelse for hvordan filosofi, videnskab og teologi skaber hinanden. Indeholder tre tekster af Ibn Rushd.
En juvel af en bog for den filosofiinteresserede læser, som med "Falsafa" får indblik i, hvordan den vestlige filosofihistorie indgår i dialog med islamisk kultur og religion. Bogen formidler sit stof på en letforståelig og oplagt måde med sikker sans for detaljen.
For videre læsning af arabisk filosofi se bl.a. Islamisk filosofiKlassisk arabisk litteratur i oversættelse til dansk : baggrund, problemstillinger og moderne udformninger og Klassisk arabisk litteratur i oversættelse til dansk : en litteraturhistorisk vejvisende antologiFor videre læsning af arabisk filosofi se bl.a. Islamisk filosofi : baggrund, problemstillinger og moderne udformninger og : en litteraturhistorisk vejvisende antologi.