Bogen henvender sig til læsere med interesse for, hvordan almindelige folkekirkemedlemmer forstår og taler om kristendom.
Forfatteren undersøger i denne ph.d. afhandling, hvad det egentlig betyder at være kristen? Hvad forventes man som kristen at stå inde for? Og hvad tænker de andre mon om én, der er kristen? Ved hjælp af 40 interviews beskrives nogle livshistorier, og der tegnes et billede af folkekirkedanskerne og de forandringer, der i disse år viser sig i deres livssyn. Psyken er kommet mere i fokus, når mennesker forsøger at finde årsagssammenhænge i deres liv. Der fokuseres især på den nye spiritualitet, der vinder frem for tiden. Forfatteren er ph.d. i religionssociologi.
Forfatteren har også skrevet De nye myter : fra religion til psykologi : selvudvikling og selvrealisering i en psykologiseret tidsalder, 2011. Om emnet se også I hjertet af Danmark, 2008, Phil Zuckerman Samfund uden Gud, 2008 og Cecilie Rubow Hverdagens teologi : folkereligiøsitet i danske verdener, 2000.
Bogen giver en læseværdig beskrivelse af danskernes værdier i individualismens tidsalder. Ved fornuftig brug af livshistorier tegnes en interessant beskrivelse af danskernes kristendomsopfattelse med en stigende psykologisering af tilværelsen og samtidig er det også et bidrag til diskussionen om folkekirkens fremtid.