Bog om fund og fortællinger og om den nordiske mytologi. Henvender sit til læsere med interesse for vikingernes verden og tro.
Museumsdirektør og forfatter Christian Nørbach indleder med, at vores viden om den nordiske mytologis guder primært stammer fra kilder som de islandske sagaer og formulerer følgende spørgsmål: "Men hvordan opfattede og ikke mindst afbildede vikingerne egentligt selv deres guder?" Over kapitler som "Vikingetiden og kilderne", "Guder og andre mytologiske væsener", "Loke", "Valkyrier", "Til blot hos Sigurd Ladejarl", "Om at bære sin tro" m.fl. skriver Nørbach om vikingernes tro med bl.a. bidrag fra arkæologiske fund gennem tiderne. Nørbach skriver, at man nu om dage får mere viden om vikingernes billedverden pga. amatørarkæologer med metaldetektorer. Sidst i bogen finder man en liste med beskrivelse af en række begreber, guder og personer. Listen er opdelt i "gudernes himmelske verden" og "vikingernes jordiske verden".
Forfatteren byder på viden om fund, om fortællinger og om den nordiske mytologi med et velformuleret sprog. Hvor man ofte adskiller de nordiske guder og vikingerne, forener forfatteren i denne bog de to verdener og viser, at de hænger uløseligt sammen.
Andre titler, som også byder på indføring i vikingernes himmelske og jordiske verden er: Før kristendommenMellem hammer og korsThor-kult i vikingetiden, Mellem hammer og kors og Thor-kult i vikingetidenAndre titler, som også byder på indføring i vikingernes himmelske og jordiske verden er: Før kristendommen, og Thor-kult i vikingetidenAndre titler, som også byder på indføring i vikingernes himmelske og jordiske verden er: Før kristendommen, Mellem hammer og kors og .