Over en periode på otte år har Peter Øvig mødt en række tidligere børnehjemsbørn, som fortæller om de seksuelle overgreb, de har oplevet på børnehjem, især i 1960'erne og 1970'erne. For interesserede i dansk børneforsorgs historie og konsekvenserne af overgreb.
Den nu 88-årige psykolog Oskar Plougmand, der i 1970 blev ansat i Børneforsorgen som tilsynsførende for omkring hundrede danske skole- og børnehjem, er omdrejningspunkt i bogen. Som den første nogensinde begyndte han at tale med børnene, når han tog på inspektionsbesøg. Derved opdagede han nogle af de massive overgreb, der fandt sted, fx de tragiske forhold på det i dag mest kendte af børnehjemmene, Godhavn. PØ har, udover Oskars historie, valgt at fokusere på to langvarige og særligt grusomme begivenhedsforløb. Dels historien om børnehjemmet Solgården, hvor forstanderen i over femten år konsekvent misbrugte pigerne. Dels historien om Det Kongelige Opfostringshus i Hellebæk, hvor skolens socialrådgiver og flere af lærerne i en tyveårig periode misbrugte drengene. PØ interviewer mænd og kvinder, som fortæller åbent og ærligt om deres oplevelser med overgreb fra personer, som skulle forestille at passe på dem.
En gribende fortælling om et mørkt kapitel i danmarkshistorien. Følelsen af svigt og sorg fra personerne, som fortæller deres historie, trænger helt ud igennem papiret.
Oskar Plougman udgav i 2022 Dage vi aldrig glemmer, hvor han mere generelt sætter fokus på voksne, som blev anbragt som børn.