Bogen er ikke blot til skolens ledere, men til alle med interesse for grundskolens udvikling til at give fagligt og socialt udbytte for alle elever.
Bogens artikler supplerer de foregående to bøger med yderligere teoretiske overvejelser og praksisbeskrivelser, men nu i et bredt opfattet ledelsesperspektiv - fra kommunal forvaltning over PPR og skoleleder til den enkelte lærers klasseledelse. Efter en sammenfatning af de to foregående bøger følger 10 artikler i fire afsnit - om udviklingsledelse bl.a. om et kommunalt projekt i Esbjerg, om det store perspektiv med bl.a. Steen Hildebrandts tanker om ledelse i mangfoldighed, om inkluderende skoleledelse med bl.a. en frisk beretning fra en skoleleder om sit job og sidst et afsnit om ledelse af arbejdet med og omkring eleverne med en bl.a. en PPR-leders forestillinger om omdefinering af sin institutions virksomhed. Tre mere teoretiske artikler er skrevet af engelske skolefolk. Efter hver artikel er der henvisning til supplerende læsning. Bogen afsluttes med et stikordsregister.
Bogen udkommer i forlængelse af Den inkluderende skole - en grundbog og Den inkluderende skole i praksis, men kan læses uafhængigt af disse. Den har anliggende fælles med Bjarne Nielsens Problemadfærd i skolen og med Inklusion i praksis ved Lejf Moos.
En nyttig artikelsamling for alle i skolesystemerne med inklusion som anliggende med stof til overvejelse og til inspiration og med praktiske anvisninger til støtte for egne aktiviteter.