Interessant og indsigtsfuld bog om og af den mangeårige chef for Dansk Flygtningehjælp. For interesserede i forhold og vilkår for arbejdet med flygtninge bag kulisserne.
Andreas Kamm var generalsekretær for Dansk Flygtningehjælp fra 1998 til 2017 og har sammenlagt arbejdet for organisationen i 38 år. Siden 2017 har han fortsat sit arbejde med flygtningesagen som bl.a. foredragsholder og forfatter. Han har således stor erfaring fra en lang periode i det dengang meget mindre Dansk Flygtningehjælp, som oprindelig var tiltænkt en midlertidig rolle i forlængelse af Ungarnskrisen i 1956. I virkeligheden er det gået stik modsat. Den ene flygtningekrise har afløst den anden: Vietnam, Iran/Irak, Jugoslavien, Syrien. AK beretter kronologisk om de mange indsatser oplevet indefra efterhånden, som både de og Dansk Flygtningehjælp har udviklet sig. Indledningsvis skriver han personligt om sit etiske og ideologiske ståsted ift. flygtningearbejdet og afslutningsvis giver han sine 11 bud på, hvad der skal til for at det internationale samfund kan forebygge eller løse de svære problemstillinger.
AK giver en nøgtern, interessant og indsigtsfuld gennemgang af arbejdet med et af de helt store nationale og globale spørgsmål de sidste mange år. Et arbejde de fleste normalt ikke får et så detaljeret indblik i.
AKs forgænger som generalsekretær, Arne Piel Christensen, har udgivet Danske værdier og udfordringer i en globaliseret verden om sit arbejde.