Bogen henvender sig til alle med interesse for aktuelle samfundsforhold og hvordan vi indretter og strukturerer vores fælles liv.
Henrik Dahl, sociolog og foredragsholder, har i flere af sine bøger beskæftiget sig med det moderne samfund. Således også her hvor han bl.a. på baggrund af personlige erfaringer velskrevet og veloplagt fokuserer på det paradoks, at mange ting med national symbolværdi, som de store forfatterskaber, vores sangskat, store bygninger, historiske byer, fortidsminder m.m., står i modsætning til vores nuværende praktiske populærkulturelle verden uden historik og selvrespekt. Med afsæt i 4 "danmarker": transport-, fritids-, arbejds- og fritidsdanmark giver han nogle forklaringer på, hvorfor det er kommet så vidt, og hvilke konsekvenser denne usynlighed har for vores personlige og fælles identitet.
I rækken af samfundsdebatterende bøger er der tale om et konkret, velovervejet og sine steder også morsomt personligt bud på det danske samfund af i dag.
En velskrevet og veloplagt kritisk kommentar til vores nuværende usynlige verden præget af agtelsen af det der var, og foragten til det der er. Rummer mange genkendelige og velvalgte pointer og stof til modsigelse og debat i sin eksemplificering af vort nuværende samfund.