For læsere af den realistiske roman, her med temaet en moden mand i krise. Især for mænd, men kan også læses af kvinder, der her får et blik ind i en 57-årig mands tanker.
Asger Christensen, en 57-årige gymnasielærer, har levet et liv med mange opbrud. Nu har han bosat sig i Svendborg og møder her tilfældigt den unge skuespillerinde Lea Egå. Indenfor denne rammehistorie føres vi tilbage til slut 1960'erne i Hjørring, hvor Asger forelskede sig skæbnesvangert i vennens lillesøster, den oprørske Astrid Egå. Han lader sig styre af hende og presses således ud i handlinger, der præger resten af hans liv. Hans spørgsmål er nu, om man kan gøre sig fri af fortiden og begynde forfra? Det træder ikke helt klart frem, hvorfor Astrid var så vred, men der er gode takter i ungdomsskildringen af den lidt vege Asger. Dog generer det mig, at omslaget viser graffiti, der snarere er fra 1980'erne. Man brugte ikke ordet graffiti i Danmark i 60'erne, slagord måske, men graffiti kom først senere. Selve rammehistorien med den modne Asger løfter sig ikke meget over hverdagen med lidt kollegakæresteri, god mad, vin og traveture.
En forfatter som Bertill Nordahl skriver også fx i Pardans trilogien om modne mænd, ungdomsdelen af bogen kan bringe lidt mindelser om temaet i Den kroniske uskyld, 1958, der jo også er en udviklingsroman om en ung fyr, der lader sig fuldstændig betage af en anden.
En realistisk, men ikke helt vellykket bog om en moden mand, der tager sit liv op til revision.