Bredt formidlingsværk om den danske bondestands kulturelle, politiske og materielle historie. Rigt illustreret og gennemarbejdet værk i kaffebordsformat. Til historiske interesserede læsere.
Formidler den danske bondes rolle i samfundet fra ca. 1600-tallet og op til, at industrien bliver hovederhverv i Danmarks i 1950'erne. Bogens otte hovedkapitler giver en bred indføring i de mange aspekter af bondesamfundets historie. Lige fra bondens dagligdag og kost til kultur, mentalitet, politik, arbejde og overtro præsenteres for læseren. Værket har også en materialistisk tilgang, da udviklingen i økonomien beskrives, samt bondegårdens arkitektur og teknologiske fremskridt inkluderes i historiefortællingen. Værket har mange billeder og supplerende tekstbokse med skriftlige kilder og citater.
Interessant og vellykket populærfremstilling af Danmarks historie som bondeland. Sproget er ikke udpræget akademisk, men meget godt beskrivende. Værket tager fat i så mange delelementer omkring historien, at den beriger historiefortællingen. Ofte fokuseres der kun på de politiske og økonomiske aspekter af bøndernes historie, men her får læseren fx indblik i bondens dagligdag, beklædning, bolig og redskaber, samt mentaliteten og overtroen.
At fokusere på bøndernes historie og dens påvirkning på resten af det danske samfund, minder om tilgangen i værket Arbejdernes historie i Danmark 1800-2000, som er fortalt ud fra arbejdernes betydning.