Books / nonfiction for children / barndomserindringer

Det er mig! : glimt fra en barndom i 20'erne


Description


For Robert Fisker, født 1913, var Fåborggade i Århus barndommens gade. Men det var på stranden han først hørte "Robinson Crusoe" og den historie lagde kimen til en lang karriere som fortæller.

Reviews (7)


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Susanne Thøfner

d. 18. Dec. 2018

I ni kapitler fortæller forf. om sin barndom. De første tre år af sit liv tilbragte han i pleje hos en fiskerfamilie ved Randers Fjord, en familie, han holdt af og blev ved med at holdesommerferie hos. Da hans rigtige forældre fik etableret sig i Århus, kom lille Robert hertil, og han fortæller nu løst og fast om sit hjem og nabolaget, om sin første cykel og sine bedstelegekammerater. En stor del af børnenes leg foregik udendørs, ved mark, skov eller strand, og det var også ved stranden, at legekammeraten Børge lærte ham at lege Robinson Crusoe, noget, der i dengrad optog Robert, at hans forældre købte bogen til ham. Robert bliver nu bidt af at læse og fortæller om tidens muligheder for at skaffe sig læsestof ved at samle fem-øres mærker. Vi hører desudenom drengens skoletid, der slutter med realeksamen, og lidt om de forskellige skoleblade og fortællinger, han skrev i sin skoletid. En stilfærdig og hyggelig barndomsfortælling i et enkelt ogmundret sprog, forsynet med nogleenkelte s/h barndomsfotos, også på omslaget. Ikke nogen strengt kronologisk opremsning, men en venlig lille bog, der med sin causerende stil især er velegnet tiloplæsning fra ca. otte år, selvlæsning fra ca. ti år, men også kan anvendes til voksne læsere.


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Flemming Jørgensen (skole)

d. 18. Dec. 2018

I En anden historie-serien udkommer hermed ottende bind. Denne gang er det Robert Fisker, der fortæller om sine barneår i 20'ernes Århus. Vi hører om hjemmet, om forældrenes arbejde og omforholdet til deres eneste barn, den læse- og skrivelystne Robert. Samtidig får RF også beskrevet spredte træk af tiden, som den tog sig ud i barnehøjde for en dreng fra en arbejderfamilie, derdengang måtte leve noget mere nøjsomt end i dagens Danmark, men som måske kom hinanden ved på en rigere måde. Bogen er med sine 65 sider kortfattet, og meget af det beskrevne antydes kun og laderfor ofte læseren tilbage med en undren snarere end med en forståelse af tiden. Det illustrative er pauvert og strækker kun til et kort over en lille del af Århus og fire dårligt gengivne fotos is/h. Bogen kunne have vundet i værdi med en billedredaktør, der kunne have fremtryllet fængslende og fortællende billeder - selv ville jeg f.eks. gerne have set et billede af en cykelhest! Påsproget mærkes den rutineredeforfatter, der gennem et langt liv har skrevet dejlige bøger for børn. Selv om denne er læsbar fra omkring 5. klasse, vil den ikke mindst på grund af et uspændendeomslag nok ikke få mange læsere, men den kan være anvendelig i en undervisningssituation om tiden mellem de to verdenskrige.


Tidens skole

1987, nr 2

By

By

Inger Narbo

1987, nr 2


Jyllands-posten

d. 17. Nov. 1986

By

By

Anelise Vestergaard

d. 17. Nov. 1986


Historie & samtidsorientering

årg 26, nr 2 (1987)

By

By

hd.

årg 26, nr 2 (1987)


Det fri Aktuelt

d. 1. July 1987

By

d. 1. July 1987


BUM

årg 5, nr 3 (1986)

By

By

Jenny S. Thomsen

årg 5, nr 3 (1986)