Letlæst roman fortrinsvis for den ældre aldersgruppe, som vil kunne mindes familielivet og livet som kvinde i gamle dage.
Romanens handling følger i fragmenter hovedpersonen Lisbeth Kampers liv og tanker fra hendes barndom i 1920'erne i en fiskerhytte ved Vesterhavet, til hun dør på Bornholm i 2004. Den fattige fiskerfamilie består af en stor søskendeflok, som Lisbeth passer fra hun er fem år, da moderen tidligere er død og faderen skal tjene penge på havet. Efter sin skolegang ønsker hun at blive pilot, tager uddannelsen i København og flytter dernæst til Bornholm. Hun bliver betaget af en mand med tre børn og får selv to børn med ham, inden hun finder ud af, at han er hende utro. Hun klarer livet som eneforsørger for de fem børn ved at arbejde som pilot. Romanen viser et lidt gammeldags familiebillede med andre værdier og opdragelsesmetoder. Det betyder fx at alle søskende uanset alder skulle hjælpe til, for at familien kunne klare sig. Den realistiske beskrivelser af personer og miljø er holdt i et enkelt sprog, og handlingen rummer mange dialoger. Forfatteren (f. 1946) har arbejdet som lærer og debuterer med denne roman.
Fortællingen om denne kvindeskæbne kan minde om kvindeportrætter i romaner af Helene Strange, Ragnhild Agger og Kirsten Thorup.
Romanen giver et enkelt og sympatisk billede af en stærk og markant kvinde, der af forfatteren hyldes som en af hverdagens ukuelige helte.