Ole Wivels eftermæle blev især i begyndelsen af 2000'erne meget debatteret, fordi han var meget begejstret for det tyske under 2. verdenskrig. Denne bog giver indblik i Wivels brevudveksling med Sven Havsteen-Mikkelsen, som blev påbegyndt i starten af krigen. For læsere som er interesseret i kulturhistorie og især i kulturikonet Ole Wivel.
Professor Per Øhrgaard fik i 2008, som den eneste, adgang til Ole Wivels arkiver på Det Kongelige Bibliotek. Resultatet er denne bog. Brevvekslingen imellem Wivel og Havsteen-Mikkelsen begyndte i 1940, hvor Wivel var 18 år og Havsteen-Mikkelsen var 27 år. De mødte hinanden i vennekredsen "Ringen", hvor man bl.a. drøftede kulturkrise, væmmedes ved massesamfundet og hyldede digtning. Snart blev "Ringen" mere politisk interesseret, især omkring tysk kultur og Tyskland, herunder 2. verdenskrig. Denne interesse blev omdrejningspunktet for en debat som begyndte i år 2000 og som omhandlede Wivels ungdom og fortid. I den årelange brevveksling, er det korrespondancen under og efter besættelsen, årene 1940-1948, som bogen omhandler. Kapitel 9, 10 og 11 er fra Wivels erindringer "Romance for valdhorn".
Interessant og velresearchet bog som man bør unde sig selv at læse hvis man interesserer sig for dansk kulturhistorie.
Ønsker man at læse mere om Ole Wivels liv og baggrund, så kan hans erindringsbøger "Romance for valdhorn", "Tranedans" og "Kontrapunk" anbefales. De er samlet i Erindringsmotiver.