Den prosalyriske tekst kan formidles til mennesker, der holder af lyrik, men den indeholder også stærke og personlige spørgsmål og svar om liv og eksistens.
Mens forfatteren bor eller er på rejse så forskellige steder som Sverige, Norge, Bretagne og Dublin, beskriver han den lille og store verden gennem sine analyserende og skarpe iagttagelser. Med sig i bagagen har han de oldklassiske tekster, Jesus, Kafka og Kierkegaard, og som en anden Herodot på rejse bliver verden set som ny. Hans tanker, holdninger og livssyn skrives frem i en lang bevægelse. Det er både lyrik, politik, tekst, dagbog og rejsebeskrivelse, et spændende mix, der betyder at man skal læse den koncentrerede form opmærksomt og langsomt. Den finske digter og oversætter (1937-1983) var en central, men også kontroversiel figur i finsk litteratur i 1960'erne og 1970'erne.
Bogen udkom oprindeligt i 1982, og denne udgave er et fotografisk optryk fra 1991, men med et nyskrevet forord af digteren Morten Søndergaard Udgaven fra 1991 var med forord af Torben Bach Nielsen.
En eksistentiel lyrisk prosa,- rejse- og dagbogstekst med et tidløst indhold, der i sin modernistiske form er superaktuelt og vedkommende for de mange, der efterspørger bøger med retning, viden og indhold til debat og refleksion.