Books / nonfiction

Dialoghåndbogen


Description


På baggrund af erfaringer fra projektet Dialogambassadørerne, hvor unge frivillige har arbejdet på at fremme forståelsen mellem unge i Danmark og Mellemøsten, gives idéer til hvordan man planlægger og gennemfører workshops om og med dialog. Med værktøjer til dialogisk kommunikation, indsigt i rollen som workshopleder samt øvelser.

Reviews (1)


The libraries' assessment

d. 15. May 2014

By

By

Annemette Schønberg Johnsen

d. 15. May 2014

Håndbog i at træne sig selv eller andre i dialog som kommunikationsform. Bogen er tilrettelagt for undervisere og facilitatorer i workshops og kan bruges i mange sammenhænge, fx på arbejdspladser og i organisationer, hvor man ønsker at udvikle kommunikation der ikke dømmer eller diskuterer, men skaber forståelse.

Forfatteren er uddannet i interkulturel kommunikation, og bogen udspringer af projekt "Dialogambassadørerne", oprettet 2009 med den opgave at skabe dialog mellem unge fra Mellemøsten og Danmark. Letlæst, overskuelig håndbog, der vejleder i facilitering af workshops om dialog og beskriver dialog som alternativ til diskussion. De mange øvelser og eksempler samt forslagene til afvikling af workshops virker konkret anvendelige og informerer grundigt om emnet.

Dialog som redskab er kun delvist behandlet i andre bøger om verbal kommunikation. Girafsprog, som kan siges at være beslægtet (ligeledes lyttende fremfor diskuterende), er efterhånden et mindre efterspurgt emne. Samtaletræning i bredere sammenhæng er behandlet i Leif Becker-Jensens Godt ord igen, 2009. Facilitering af gruppesamarbejder beskrives fx i Velfungerende grupper og team, 2013 og Dahlbæks: Studiegruppen, 2014.

Grundig håndbog om at facilitere workshops og undervise i dialog som metode til at opnå indbyrdes forståelse. Bogen udspringer af et projekt for unge om interkulturel dialog som åben, ikke-dømmende kommunikation og kan bruges i flere sammenhænge, fx organisationer.