Books / nonfiction for children / idebøger

Dinomani


Description


Side 12-15: Billedkasser (Dinosaurskov af papkasse, plastposer og tape); side 16-17: Uroer (Dinosaururo af karton); side 24-27: Dragter (Dinosaur af kasse, bobleplast og pap); side 36: Gips (Dinosaurskelet af gips og piberensere); side 42: Billeder (Dinosaurbillede af papir).

Reviews (2)


The libraries' assessment

d. 25. Apr. 2001

By

By

Per Drustrup Larsen

d. 25. Apr. 2001

Makkerparret Manning og Granström er velkendte fra en lang række bøger for især børn i alderen 2-10 år - både almindelige billedbøger og lettere fagbøger. Her er emnet dinosaurer, men ikke endnu en fagbog om de kære, uddøde væsner. Det er derimod en aktivitetsbog med ideer og skabeloner til i mange forskellige materialer at fremstille ting og sager relateret til dinosauruser. Der kan foldes, klippes, laves kostumer, kreeres panoramaer, laves en ptrosaurus-uro, leges flere forskellige lege, laves dinomad, støbes skeletter, og endelig kan man lære selv at fremstille en velfungerende vulkan for at vise, hvordan dinosaurerne uddøde, eller få vejledning i at lave drejebog til en videofilm om dyrene. Hver idé beskrives på 1-2 side i kort tekst og med farvetegninger i forfatter- og tegnerparrets kendte streg. Udfoldelsesmulighederne er mange, og selve processen ser sjov ud, mens produktet nogle gange bliver lidt tyndbenet. Det gør mindre, hvis ungerne i alderen fra 4-5 år og op til 10-12 år bare hygger sig med de kreative udfoldelser og med at lege godt undervejs, og det vil de dinointeresserede børn i denne alder gøre. Ikke en uomgængelig fagbog, men en hyggelig aktivitetsbog.


The libraries' assessment

d. 25. Apr. 2001

By

By

Hans Radsted (skole)

d. 25. Apr. 2001

Skulle der stadig være børn som er bidt af dinosaurusfeben, kommer her et nyt og noget anderledes tilbud, nærmest i kategorien "leg og lær". Der er 17 forslag til aktiviteter med alt lige fra opbygning af en tidslinie til optagelse af en dinosaurusvideo. Bogens tegninger indikerer børn mellem 8 og 12 år, men teksten kræver gode læsere fra omkring 12 år. Efter en kort indledning, hvor bogens fortidige hovedpersoner præsenteres i overskuelige, men nogenlunde vellignende tegninger, vises aktiviteterne på en række dobbeltopslag. De starter alle med en kort faglig beskrivelse af baggrunden og så vises aktiviteten udførligt med materialeliste, en godt beskrevet arbejdsgang, tegninger og måske nogle skabeloner. Der kan også være en lille faktaboks. Sidst i bogen er en liste over de omtalte dyr med lydskrift, som i sig selv kan opfordre til kappestrid: Hvem kan hurtigst lære at sige dro-mi-sej-o-mi-mus? Bogen kommer langt omkring i emnet, og der er ideer nok at tage fat på, alene eller i grupper. Nogle af dem stiller måske lidt store krav til fantasien, men generelt er der en god balance mellem aktivitet og tilegnelse af viden og mellem aktiviteternes sværhedsgrad. Tegningerne er inspirerende, ikke mindst de mange børn som viser, hvordan man gør. Børnene vil kunne meget selv, men ind imellem skal de voksne ikke være for langt væk.



Information and editions