Karin Zastrow er selvstændig konsulent, og det er praksisorienterede ledere i hendes netværk, der er de potentielle læsere af denne bog, som derudover får vanskeligt ved at blive bemærket i det meget store felt af ledelsesbøger skrevet af forskellige konsulenter.
Forfatteren, der har en mba fra INSEAD, forklarer i forordet, at bogen skyldes en undren over, at der trods mange års indsats på lederområdet stadig er en del ledere, der ikke slår igennem. Bogen præsenterer et konkret værktøj, der giver en række anvisninger på, hvordan man kan lykkes som leder. Overordnet er det holdningen, at ledelse kan læres. Bogen beskriver i tre dele dels 7 vigtige roller, man som leder skal kunne forholde sig til, og derefter 4 forskellige lederstile, som man ligeledes må kunne veksle mellem. Sidste del præsenterer en række særlige ledelsesudfordringer, og forfatteren viser, hvordan de forskellige roller og stile kan sættes i spil. Sproget er ligefremt, men redaktionen lidt uklar. QR koder giver adgang til en række videoer, hvor forfatteren udbygger de forskellige afsnit af bogen.
Der er mange bøger, hvor konsulenter præsenterer særlige koncepter for praktisk arbejdende ledere. Fx Lederskab i praksisnært perspektiv som kom tidligere i år, og som også opererer med en række faste egenskaber.
En konsulent præsenterer her et koncept for ledelse. Bogen er udmærket og har en klar målgruppe, men den får vanskeligt ved at opnå synlighed i det store felt af ledelseslitteratur.