De 10-13-årige, der sætter pris på et godt gys vil kunne lide bogen. Den er velegnet til oplæsning, når der skal skabes uhyggestemning i klassen omkring halloween, men den kan også bruges i historie- og religionsundervisningen, når der arbejdes med tro og overtro og diskuteres om "der er mere mellem himmel og jord".
Forfatteren har bl.a. skrevet tobindsværket Guide til det okkulte Danmark, 2007, og nogle af beretningerne i nærværende bog er, om jeg så må sige, gengangere fra denne. Bogen er inddelt i syv afsnit, der beretter om forskellige paranormale forekomster. De er ordnet tematisk efter arten af tildragelser. Overalt, hvor der færdes mennesker, kan der opstå møder med den anden verden. Læseren stifter bekendtskab med spøgelser, feer og andre sære væsner fra København til Vestjylland, den nøjagtige adresse er angivet ved hver enkelt fortælling. Sproget er tilpasset målgruppen, og trods det uhyggelige indhold rummer historierne en vis humor. De gulnede sider og billedmaterialet understreger den stemning, forfatteren vil skabe. Et register over de omtalte steder og hændelser, ville øge bogens brugsværdi.
Både i serien De små fagbøger og De store fagbøger er der udkommet bøger om overtro, der dog langt fra er så omfattende som denne.
En grundig og lidt skræmmende gennemgang af paranormale fænomener overalt i Danmark. Bogen nydes bedst i små doser i forbindelse med besøg på en given lokalitet eller temaarbejde. Nogle hardcore gyserfans vil nok sluge den fra ende til anden.