Bogens titel siger, hvordan bogen kan bruges. Bogen er til alle, der er nysgerrige efter at løse mysteriet om deres egne drømme og blive lidt klogere på, hvorfor de drømmer, som de gør.
Forfatteren er psykolog, præst og forfatter til flere bøger om psykologiske emner som sorg og krise. Mange undrer sig over sine drømme, og mennesker har drømt og brugt dømme fra tidernes morgen som vejledning fra en dimension, der ligger over den, vi opfatter i vågen tilstand jf. Jakobs drøm i Gl. Testamente. Bogen henviser desuden til forskellige drømmeteorier (Freud og Jung), men lægger selv en udogmatisk linje i respekt for drømmen. Drømmen har ingen facit, man må trække det ud af den, man kan rumme her og nu. Drømmen er også en hjælper under vanskelige kriser. Endelig er der dagdrømme og visioner.
I drømmelitteraturen står denne bog lidt for sig selv, idet den ikke har en endegyldig opfattelse af, hvordan drømme skal tolkes, men videregiver nogle teorier og præsenterer en række værktøjer til at få drømmen til at give mening.
Drømmebog, der udogmatisk formidler nogle bud på, hvordan vi kan forstå drømmenes sprog og bruge drømme til at åbne for en dybere forståelse af os selv. "...i det vågne liv ser de fleste af os bare med det fysiske øje. Drømmen lærer os at se med det "indre øje"..." Dette lille citat viser både noget om bogens drømmeopfattelse og dens lidt mytisk/poetiske sprogbrug, der åbner op for flere dimensioner. Jeg synes, det er en vellykket lille bog om et meget omfattende emne.