Books / nonfiction

Drømmearbejde : om at anvende det ubevidstes symboler


Description


En metode til personlig udvikling og vækst med udgangspunkt i oplevelsesorienteret arbejde med drømme og symboler.

Reviews (8)


The libraries' assessment

d. 3. June 2014

By

By

Mette Fersum

d. 3. June 2014

En bog til dem, der vil arbejde med deres drømme. Groth ønsker selv med bogen at bidrage til en øget forståelse af de vigtige ressourcer og informationer der ligger i vores ubevidste del.

Groth er cand.psych. og specialist i psykoterapi. Han har arbejdet med drømme siden 1982. Bogen handler om vores ubevidste del. Den handler om drømme og symboler, og vigtigheden af at skabe en dialog mellem det bevidste og det ubevidste, så vi kan udvikle vore potentialer. Drømmene viser os hvem vi er, og hvordan vi har arrangeret os her i livet. Groth arbejder med en blanding af en psykoanalytisk, jungiansk og gestaltterapeutisk tilgang. Han beskriver mange klienthistorier med mange typer af symboler. Man får et godt indtryk af, hvordan man kan arbejde med sine drømme, og hvor stor betydning de faktisk har. Bogen kommer desuden godt rundt om emnet bl.a. om overføringer, polariteter, integration, arketyper osv. I efterskriftet skriver han, at det hele handler om, at man ved sit fokus og opmærksomhed på det ubevidste kan komme tættere på virkeligheden og opleve en større glæde i livet.

Denne bog er 3. udg. og er en revideret udgave af Drømmearbejde, 1984. Der er ændret i teksten, lavet nye kapitler og en ny forside er kommet til. Der er en fyldig litteraturliste, dog mest titler af ældre dato. For samme målgruppe er der bl.a. Din guide til drømmenes verden, 2012.

Det er interessant læsning. Det kræver lidt af læseren at læse om de 3 arbejdsmetoder.


The libraries' assessment

d. 18. Dec. 2018

By

By

Inge M. Ejsing

d. 18. Dec. 2018

Forfatteren er privatpraktiserende psykolog og underviser bl.a på Folkeuniversitetet. Bogen handler om anvendelsen af symboler og drømmearbejde i den menneskelige udviklingsproces som endialog mellem bevidstheden og det ubevidste. Det specielle ved netop denne drømmebog er forfatterens projekt, der går ud på at integrere tre psykologiske teoriers syn på drømmearbejdet i et samlethele. De tre teorier er psykoanalysen, specielt objektrelationsteorierne, og selvpsykologien, Jungs analytiske psykologi, og endelig gestaltterapien. Forfatteren beskriver sin arbejdsmetode,illustreret af tegninger af personlighedsmodeller, redegør kort for sit teoretiske grundlag og kommer dernæst ind på en række terapeutiske og udviklingsmæssige processer, undervejs illustreret afcase-stories og drømme. Der er et ret stort noteapparat og en litteraturliste, der aftegner forfatterens alsidige baggrund. Forfatterens integrations- , forsøg er interessant, idet de flestepraktisk orienterede psykologiskebøger er set fra en enkelt synsvinkel. Sprogligt er bogen ikke vanskelig at læse, men alligevel vil det nok lette tilegnelsen af teksten med et vist kendskab tilde anvendte teorier. Derfor henvender bogen sig især til terapeuter og øvede drømmearbejdere.


Politiken

d. 11. Apr. 1994

By

By

Pia Skogemann

d. 11. Apr. 1994


Ergoterapeuten

Årg. 56, nr. 8 (1995)

By

By

Birgitte Mogensen

Årg. 56, nr. 8 (1995)


Helse

Årg. 40, nr. 8 (1994)

By

By

Niels Pinholt

Årg. 40, nr. 8 (1994)


Information

d. 25. Apr. 1994

By

By

Finn Abrahamowitz

d. 25. Apr. 1994


Kristeligt dagblad

d. 7. Sep. 1994

By

By

Vibeke Blaksteen

d. 7. Sep. 1994