Bogen handler først og fremmest om Morten Korchs rolle som far, og målgruppen er læsere, der vil vide noget om personen bag forfatteren. I indledningen står, at vi her har at gøre med "noget af det første på dansk om fædres forhold til deres børn", og der refereres til en sociologisk undersøgelse om faderskabets historie. Der er dog ikke belæg for at læse bogen som en almen beskrivelse af faderrollen omkring år 1900.
Maria Rytter, der er historiker, arrangerede i 1994 en udstilling om Morten Korch på Møntergården i Odense, og senere skrev hun Den ukendte Morten Korch, udkom i 2000. Du må ikke græde far er skrevet på baggrund af datteren Inger Korchs barndomserindringer, sønnen Morten A. Korchs erindringer fortalt til MR og Morten Korchs mindeskrifter om sine to hustruer, nogle dagbogsoptegnelser og nogle hidtil utrykte digte. Bogen er rigt illustreret med Morten Korchs egne fotografier. Bogen tegner et billede af Korch som en meget god og kærlig far. Det synes dog, at han er knap så idealiseret i Inger Korchs erindringer, som han fremstår i sine egne.
Korchs selvbiografi Tæl kun de lyse timer, udkom i 1972. Bogen om Morten Korch, en stor biografi udkom i 1977. Morten A. Korch udgav Min far - Morten Korch, 1979 og Der går ingen lige vej, 1980. Endelig skrev Carsten Bertelsen Morten og det danske guld, 1998. Forfatteren er dermed beskrevet på mange måder.
En flot illustreret bog, der giver en ny indfaldsvinkel til forfatteren.