For læsere, der interesserer sig for tysk historie, og hverdagen i det tidligere Østtyskland og historien efter murens fald i 1989, er her en vægtig og vigtig bog skrevet af en stor tyske forfatter.
I 1960 opfordrede avisen Izvestija forfattere fra hele verden til at beskrive dagen den 27. september så nøjagtigt som muligt. Christa Wolf var en af disse forfattere, og hun besluttede sig til, at hun ville fortsætte med projektet. Hvert år frem til år 2000 har hun skrevet om sine oplevelser, tanker om kunsten og om sine følelser som kvinde, mor og samfundsbevidst borger først i DDR og senere i Tyskland. Oprindelig var teksterne ikke beregnet til udgivelse, så bortset fra enkelte forkortelser og ændringer, fremstår teksterne, som de blev skrevet. Det er blevet til en meget læseværdig bog og et fremragende tidsdokument. Christa Wolf er i starten en ideologitro og god partikammerat, men efterhånden mister hun tilliden til systemet og hun bliver selv en af de personer, som bliver angrebet af systemet og materialet om hende i Stasis arkiver er meget omfattende. Henning Vangsgaard, som har oversat bogen, fortæller om Christa Wolf som forfatter, og hans mange oplysende noter er gode forklaringer til omtalte personer og til DDR's institutioner.
Vi har flere bøger om livet i DDR, Goodbye DDR, 2006 og Min frie tyske ungdom, 2005, men ingen så omfattende og så væsentlig, som denne af Christa Wolf.
En meget vigtig bog om livet i DDR, tiden omkring murens fald og om den turbulente tid, der fulgte.