Antologi, der giver et bud på en moderne og aktuel didaktik og henvender sig til grundskolens lærere og undervisere på professionsuddannelserne (pædagoguddannelsen, læreruddannelsen og sygeplejeuddannelsen).
Bogens formål er at beskrive udfordringerne mellem den almene didaktik, fagdidaktikken og it-didaktikken. Den indeholder et historisk tilbageblik på de seneste 50 års didaktiske udviklinger, med fokus på elev, fag og læring. Af yderligere indhold kan fx nævnes: Læreres brug af data, det at læreren skal kunne dokumentere elevers udvikling og læring - Ansigtsløs kommunikation i praksis, et danskdidaktisk design - At træne sin læringsmuskel, når lærere skal lære elever at lære - It i matematikundervisningen. Antologien indeholder litteraturhenvisninger.
Bogen har en god blanding af teoretiske betragtninger og praksiseksempler. Konkret tages der udgangspunkt i nogle skoleudviklingsprojekter om bl.a. en beskrivelse af progressionen for elevers metakognitive læringsstrategier, herunder hvordan en læringsmakker kan bidrage til, at eleverne lærer at lære - og et arbejde om danskfaget og innovation. Bogen er velskrevet, og indeholder mange skemaopsætninger og figurer der, sammenholdt med bogens mange afsnitsinddelinger, er med til at give overblik og forståelse.
Bogen kan relateres til Empirisk didaktik.