Billedbog om en ung pige, der bærer forskellige masker alt efter, hvem hun omgås. Bogen er oplagt til brug i skolen, men kan også bruges som interessant fritidslæsning for børn fra ca. 9 år.
Bogens hovedperson, en ung pige, præsenterer sig selv som en maskemager, der laver masker af følelser, udtryk og opførsel. Da pigen var lille oplevede hun, at hendes venner forsvandt for at være sammen med andre mennesker, der bedre kunne opfylde deres krav om en perfekt ven. Pigen fik en ny ven, som viste nye sider af sig selv alt efter hvem, hun var sammen med. Derefter indså pigen, at hun måtte tilpasse sin opførsel, så den passede til de mennesker, hun var sammen med. Hun blev folks perfekte ven ved at tage en maske på, der passede til hver enkelt person. Så møder hun en, der ville have en ægte ven og hive masken af hende, men ingen må se pigens sande ansigt. Historien er skrevet af den 13-årige Theresa Andersen i forbindelse med skrivekonkurrencen 500 ord.
Det er en meget fin og velskrevet historie, der er skrevet af en ung pige med noget på hjerte. Historien er dyster og har ingen lykkelig slutning. Her er noget at analysere og tænke over. Thau-Jensens udtryksfulde tegninger illustrerer pigens mange masker med stor præcision.
En anden billedbog om identitet og masker er fx Majas masker, hvor en pige skal til fastelavnsfest og opdager menneskers forskellige masker.