Essaybog af filosofisk tilsnit. For interesserede i den klassikske filosofi og dens betydning i dag og bøger om eksistentielle spørgsmål.
Lise Søelunds bog er et langt essay, sammenhængende, men dog delt op i forskellige temaer, der med udgangspunkt i de klassiske filosoffer og historiefortællere, Socrates, Platon, Herodot m.fl. trækker de græske tænkeres tankegods og myter frem til i dag og "ned" i øjenhøjde til et nutids- og hverdagsperspektiv. Bogen er i otte afsnit med hver sit tema, hvor grundelementerne i især moralfilosofien forklares i en praktisk sammenhæng. Der er således ikke tale om en teoretisk gennemgang, men en belysning af den klassiske filosofis betydning i en nutidsvirkelighed. Også bibelske tekster og kristendommen inddrages i LS' betragtninger.
LS' fortællende stil gør en del begreber forståelige for de forholdsvis forudsætningsløse. Hensigten er at tænke den klassiske filosofi ind en nutidig og dagligdags kontekst, ikke at skrive en lære- eller teoribog. Det er et sympatisk folkeoplysende projekt, som forfatteren har arbejdet med i flere bøger og med forskellige tilgange. Bogen er således også lidt svær at målgruppebestemme, idet LS' personlige tilgang gør udbyttet noget individuelt.
Jostein Gårders Sofies verden og LS' tidligere bøger i samme fortællende stil.