Bøger / faglitteratur

En verden uden fattigdom : social virksomhed og kapitalismens fremtid


Beskrivelse


Nobelpristageren fra Bangladesh introducerer fænomenet social virksomhed som forretningsmodel til fattigdomsbekæmpelse. Den sociale virksomhed skal producere produkter, som fattige har råd til at købe, og dels give fattige mulighed for at tjene penge, så de kan højne deres levestandard og blive købedygtige.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2008

af

af

Søren Brunbech

d. 3. okt. 2008

Der har været meget bevågenhed om de idéer til fattigdomsbekæmpelse nedefra som Muhammad Yunus og hans Grameen Bank har haft succes med i Bangladesh. Henvender sig til læsere med interesse for udviklingspolitik og kan også anvendes i undervisningssammenhæng.

Muhammad Yunus er professor i økonomi og modtager af Nobels Fredspris 2006 for sin indsats for fattigdomsbekæmpelsen i Bangladesh gennem Grameen Bank. I et alment tilgængeligt sprog fortælles om principperne bag de mikrokreditter der har løftet tusinder af mennesker ud af den ekstreme fattigdom i Bangladesh og som har været til inspiration for mange andre banker i verden. Han introducerer også idéen om sociale virksomheder der skal eksistere side om side med de profitmaksimerende virksomheder, men have et socialt sigte, og han giver succeshistorier om, hvordan de første er blevet etableret i Bangladesh. Bogen har forord af udviklingsminister Ulla Tørnæs.

Flemming Kramp Mikrofinans : forretning eller udviklingsværktøj?, 2007 fortæller om principperne bag mikrokreditter. Muhammad Yunus' indsats er også beskrevet i Tania Ellis: De nye pionerer, 2006.

En optimistisk bog der vil ruske op i verdenssamfundet og anvise nye og utraditionelle måder at bekæmpe verdens fattigdom på indenfor det kapitalistiske systems rammer. Skrevet i lettilgængeligt sprog og med mange praktiske eksempler på, hvordan ideerne er ført ud i livet.