Books / fiction for children

En vinterhistorie


Description


Simon drømmer om at rejse langt bort til de varme lande, men står i stedet dag ud og dag ind og sorterer kattemadsdåser på sit kedelige arbejde. En dag får Simon imidlertid en fantastisk oplevelse, der inspirerer ham til at lægge sit liv om.

Reviews (2)


The libraries' assessment

d. 6. Nov. 2017

By

By

Signe Rugtved Andersen

d. 6. Nov. 2017

Hvem gider i virkeligheden sortere kattemad, når man kan stå på en tropisk strand og sælge bananer? Til højtlæsning for 4-7-årige drenge og piger.

Simon arbejder på en kattemadsfabrik, hvor han hver dag står og sorterer dåser, mens han drømmer sig væk til varmere himmelstrøg. På vej hjem gennem de vinterkolde gader drages Simon af en tillokkende plakat i rejsebureauets vindue. Mens han står og kigger, kommer en talende kat forbi. Den sender med et velrettet spark Simon igennem plakaten, der tilsyneladende er en portal af en slags - for pludselig befinder Simon sig på en italiensk strand, og bliver kort efter beamet videre til Kina og siden Hawaii. Vel hjemme igen og inspireret af rejsen tager Simon et drastisk beslutning. Forfatteren er 11-årige Isak Weiss Brink, der med historien blev den ene af to vindere af den landsdækkende skrivekonkurrence "500 ORD", hvor temaet var "rejse". Dina Gellert har illustreret.

Fantasifuld og velskrevet historie, der med Dina Gellerts humoristiske og glade illustrationer får liv. Velegnet til en snak om hvorfor det er vigtigt at følge sine drømme.

I Torbens tusserEn sti af masker kan Torben drømme sig bort og skabe både en savanne, et rumskib, en ny arm og en glad mor med sine nye tusser. Den anden vinderhistorie ved "500 ORD", En sti af masker, er skrevet af 13-årige Theresa Andersen og illustreret af Cato Thau-JensenI Torbens tusser kan Torben drømme sig bort og skabe både en savanne, et rumskib, en ny arm og en glad mor med sine nye tusser. Den anden vinderhistorie ved "500 ORD", , er skrevet af 13-årige Theresa Andersen og illustreret af Cato Thau-Jensen.


Børn & bøger

Årg. 71, nr. 2 (2018)

By

By

Eiler Jensen (f. 1946)

Årg. 71, nr. 2 (2018)