Bogen henvender sig til læsere med interesse i Tyrkiets historie. Folk med interesse i demokratisering og menneskerettigheder, eller manglen på samme, kan også finde bogen anvendelig.
Forfatteren er journalist, cand.comm. og arbejder som korrespondent for Jyllands-Posten. Via sit arbejde har han beskæftiget sig en del med Tyrkiet. Bogen beskriver Tyrkiets historie fra landets grundlæggelse efter 1. verdenskrig og frem til i dag. Der er fokus på forholdet mellem militæret og "den demokratiske stat". Det afdækkes hvordan militæret holder et stramt greb om staten og ikke står tilbage for politisk motiverede mord og forfølgelse. Netværk af militærpersoner, funktionærer, kriminelle, ultranationale grupper som De Grå Ulve og NATOs stay behind-netværk afdækkes. Bogens titel er hentet fra en retssag, der verserer i Tyrkiet, og hvor dele af fortidens uhyrligheder afdækkes. Undervejs kommer bogen også omkring attentatet på Pave Johannes Paul II og et attentatforsøg i Lyngby. Bogen er forsynet med et personregister og en kort tidslinje.
Der er en del bøger, som på forskellige niveauer fortæller om Tyrkiets historie. Ingen titler går som denne bog bag den demokratiske facade og afdækker landets mørke side.
Tyrkiet er et stort og vigtigt land. Som NATO-allieret og EU-ansøger er det knyttet til Europa og Danmark. Det er derfor væsentligt med indsigt i landets forhold. Denne bog er med til at give indsigt.