Tanker og følelser, som ordblinde børn og unge kæmper med i dagligdagen i den danske grundskole, er i fokus i denne bog. 20 troværdige vidensbyrd fra de unge selv. For lærere, pædagoger og forældre.
Forfatteren Jesper Sehested er selv ordblind og har kæmpet sig igennem folkeskolen. Han inviterer læseren direkte ind i bogens univers med den første sætning "Kan du huske din tid i folkeskolen?" Hermed sætter han scenen for, hvad den ordblinde tænker, føler og oplever. Fokus er på følelsen af at være anderledes, dummere end alle andre og ikke mindst at være alene. Han pointerer, at de negative tanker skal vendes. Det skal de med åbenhed, forståelse og rollemodeller. Hans mål med bogen er at give læseren en forståelse for ordblindes oplevelser med bogstaver. Herefter følge vidnesbyrd fra 20 børn og unge. Hvert bidrag illustreres med en kort tegneserie, der understreger omdrejningspunktet i fortællingen. Man kan finde artikler og materialer om det at være ordblind på etlivsomordblind.dk.
De senere år har fokus været på nye ordblindetests og hjælpemidler, men her er fokus på de mennesker, det hele drejer sig om. Bogen giver virkelig stof til eftertanke for de voksne, der omgiver sig med børn både som lærere, pædagoger, men også som forældre.
I Ordblind er det 11 voksne ordblinde, der fortæller hver deres historie.