Henvender sig til interesserede i EU, den voksende EU-regulering og relationerne til danske arbejdsmarkedsforhold.
EU-reguleringer har været voksende igennem årene. Bogen har fokus på dette set i forhold til det danske arbejdsmarked, og specielt EU-Domstolens aktiviteter har forfatterens særlige opmærksomhed. Bogen falder i 2 dele hvor 1. del beskæftiger sig med flere arbejdsmarkedsrelaterede EU-direktiver og kontroversielle EU-domme. 2. del er en mere overordnet gennemgang af EU's historie med bl.a. Maastricht, Edinburgh og flere andre centrale aftaler, Østudvidelsen, euroen og krisen. Forfatteren, som er cand.mag. i historie, er kritisk overfor udviklingen set i relation til fagbevægelsens interesser og pointerer nødvendigheden af en dybere diskussion af EU for at værne om en demokratisk udvikling.
Der findes flere titler som hver især omhandler EU i relation til arbejdsmarkedet, den danske model og demokratiaspektet, men ikke med denne bogs fokus. De er dog alle nogle år gamle. Fx Den danske model i et integreret Europa, 2004, Europa for folket? : EU og det danske demokrati, 2002 og Kvinder bryder grænser : 10 kvinder fortæller: ligestilling og arbejdsmarked i EU, 2005.
En forholdsvis kortfattet kritisk gennemgang af udviklingen i EU og stigningen i antallet af EU-reguleringer set i forhold til dansk fagbevægelse, arbejdsmarked og den danske aftalemodel.