Ukraines nyeste historie og dybe politiske krise beskrives i denne bog ud fra den forståelse, man i Kreml har af begivenhederne. Yderst relevant for alle ruslandsinteresserede og andre, der bekymret følger med i verdens skæve gang.
Ukraine og ukrainere er i de senere år kommet meget tættere på for mange danskere, som på arbejdet eller i bekendtskabskredsen kender til nogen, der stammer derfra. I Jens Jørgen Nielsens nye bog kan de nu læse mere om landets urolige historie og baggrunden for den splittelse mellem Øst- og Vestukraine, der blandt andet kom til udtryk i Maidan-revolutionen i Kiev. Jens Jørgen Nielsen forholder sig kritisk til de vesteuropæiske mediers vinkling af Ukrainekrisen, som ikke i tilstrækkelig grad beskriver Moskvas opfattelse af en uretfærdig verdensorden, der styres af USA.
Det er meget værdifuldt, at danske læsere nu bedre, med denne interessante bog, kan sætte sig ind i den måde, Ukrainekrisen forstås i Rusland, hvor antallet af faldne russiske soldater i Østukraine fortsat er en statshemmelighed, hvilket Jens Jørgen Nielsen imidlertid ikke fortæller om.
Helt andre bevæggrunde og motiver for Moskvas politik overfor Ukraine kan man fx læse om i Vibeke Sperlings Russernes drømmeJeg, Putin og i Samuel Rachlins Jeg, Putin. Aktuelle analyser af Ukrainekrisen kan vi fx også finde i tidsskrifterne "Ræson", "Udenrigs" og "Magasinet rØST"Helt andre bevæggrunde og motiver for Moskvas politik overfor Ukraine kan man fx læse om i Vibeke Sperlings Russernes drømme og i Samuel Rachlins . Aktuelle analyser af Ukrainekrisen kan vi fx også finde i tidsskrifterne "Ræson", "Udenrigs" og "Magasinet rØST".