Lars Hovbakke Sørensen leverer et prægtigt oversigtsværk om Europas historie fra 400 f.Kr. til i dag. Anbefales varmt til alle læsere med interesse for europæisk historie og Europas samspil med resten af verden.
Forfatteren, der er lektor og ph.d. i internationale studier, begynder sit rids af godt 1600 år af Europas historie med udfaldet af den Peloponnesiske krig (431-404 f.Kr.) og slutter med Storbritanniens udmelding af EU den 31. januar 2020. Historiefortællingen har fokus på "det interne samspil mellem de europæiske stater", men perspektivet er "globalt": "I forhold til de mange bøger, som beskæftiger sig med, hvordan Europa har påvirket resten af verden, vender denne bog perspektivet om og inddrager, hvordan de andre verdensdele har påvirket Europa".
Dette er eminent historieformidling, og Hovbakke Sørensen argumenter godt for sin tese om, at man må se på europæernes relationer med deres omverden for at kunne forklare og forstå Europas egen historie fra oldtiden og frem til i dag. De mange fine kort, der er tegnet til bogens fortælling, er brugbare i læsningen.
Denne udgivelse er bredere i omfang og målgruppe end fx En europæisk verdenshistorieEn europæisk Danmarkshistorie - fra oldtiden til i dag. Hovbakke Sørensen har selv tidligere udgivet En europæisk danmarkshistorie - fra oldtiden til i dag, som mange biblioteker har stående og som modtog Statens Kunstfonds pris som en af de bedste danske bogudgivelser i 2014Denne udgivelse er bredere i omfang og målgruppe end fx En europæisk verdenshistorie. Hovbakke Sørensen har selv tidligere udgivet En europæisk danmarkshistorie - fra oldtiden til i dag, som mange biblioteker har stående og som modtog Statens Kunstfonds pris som en af de bedste danske bogudgivelser i 2014.