For mange med autisme er stress et livsvilkår - men det behøver faktisk ikke være sådan. Louises personlige beretning kan tjene som inspiration for andre med autisme, der ønsker større livskvalitet og færre tillægsdiagnoser. Pårørende og fagpersoner kan fint læse med.
Som 17-årig blev bogens forfatter, Louise, diagnosticeret med Aspergers syndrom. Som autist er Louise udsat for et dagligt sanseoverload, men ved at fokusere på at holde sit stressniveau nede er hun blevet fri for de depressioner, som hun længe har lidt af. I denne personlige beretning deler Louise sine strategier med os, og giver konkrete eksempler fra hverdagen på, hvad hun gør, for at holde styr på energiregnskabet. Hendes erfaringer og betragtninger bliver underbygget af psykolog Ea Carøe, som efter hvert endt kapitel bidrager med en afsluttende tekst.
Inspirerende og tankevækkende bog, der fremstår indbydende og veldisponeret. Sproget er flydende, stemningen uhøjtidelig og bogen kan læses i sin helhed, såvel som i uddrag. Kombinationen af forfatterens personlige betragtninger og psykologens faglige vinkling fungerer godt.
Den lettilgængelige Autismens ABCDet unikke menneskeAspiens hemmelige bog om uskrevne sociale regler kan give pårørende en fin introduktion til emnet, og i Det unikke menneske giver Prizant et både omfattende og meget velunderbygget, alternativt syn på autisme. Aspiens hemmelige bog om uskrevne sociale regler kan desuden anbefales til teenagere med Aspergers syndromDen lettilgængelige Autismens ABC kan give pårørende en fin introduktion til emnet, og i giver Prizant et både omfattende og meget velunderbygget, alternativt syn på autisme. Aspiens hemmelige bog om uskrevne sociale regler kan desuden anbefales til teenagere med Aspergers syndromDen lettilgængelige Autismens ABC kan give pårørende en fin introduktion til emnet, og i Det unikke menneske giver Prizant et både omfattende og meget velunderbygget, alternativt syn på autisme. kan desuden anbefales til teenagere med Aspergers syndrom.