Det er både en lettelse og et chok da Emmas familie får beskeden om, at 14-årige Emma har Aspergers syndrom. De har nemlig længe vist, at der var noget anderledes ved hende. Bogen henvender sig især til forældre med piger, der har Aspergers syndrom.
Emma er den yngste af tre søstre og indtil hun er knap 6 år gammel, er hun en helt normal og velfungerende pige. Men så begynder Emma at vise nogle personlighedstræk, som adskiller hende fra sine jævnaldrende. I de følgende år begynder en lang og sej kamp for forældrene for at forstå og hjælpe Emma. Da Emma er 14 år bliver hun undersøgt og tilbagemeldingen er chokerende, Emma har Aspergers syndrom. En sygdom, man ikke kan behandles for. I bogen følger vi Emma, til hun bliver 18 år. Forsiden viser et foto af Emma som 14-årig.
Bogen giver et godt indtryk af, hvilke udfordringer det giver for børn og forældre, når barnet har Aspergers syndrom. Det er en fortælling, som berører én og som man også sagtens kan læse selvom man ikke kender nogen med Aspergers syndrom.
Bogen minder om disse tidligere udgivelser, hvor piger med Aspergers syndrom er i fokus: Bedre hverdag for familier med Aspergers syndromGlasklokkenKampen mod eksistensenPå begge sider af bordet, Glasklokken, Kampen mod eksistensen og På begge sider af bordetBogen minder om disse tidligere udgivelser, hvor piger med Aspergers syndrom er i fokus: Bedre hverdag for familier med Aspergers syndrom, , Kampen mod eksistensen og På begge sider af bordetBogen minder om disse tidligere udgivelser, hvor piger med Aspergers syndrom er i fokus: Bedre hverdag for familier med Aspergers syndrom, Glasklokken, og På begge sider af bordetBogen minder om disse tidligere udgivelser, hvor piger med Aspergers syndrom er i fokus: Bedre hverdag for familier med Aspergers syndrom, Glasklokken, Kampen mod eksistensen og .