Serien har undertitlen "-før du googler", hvilket indikerer brugen af hæftet. Det er primært en undervisningsbog for folkeskolens ældste klasser, som får grundbegreber på plads, opstiller problemstillinger og præsenterer facts i journalistisk, let causerende form. Derefter kan man så fordybe sig yderligere på nettet eller i andre medier.
I kort form, men i et letlæst sprog, beskrives de forskellige familieformer, som det bl.a. pga. teknologiens og samfundets udvikling er blevet muligt at etablere i vores del af verden. Der er et historisk afsnit om udvikling fra kernefamilie til vore dages brede palet af muligheder, og man præsenteres naturligvis også for de udfordringer, det kan afstedkomme. Der er også et kort blik rundt i verden for at fortælle om andre familieformer. Fakta-, citatbokse og en enkelt statistik er der også plads til. Sidst er der en enkelt side om perspektiverne, og her beskrives miljøet også som en parameter, og endelig er der en medialiste. Billedmaterialet er rigtig godt og relevant. Det viser bl.a. danske og udenlandske kendisser såvel som mere almindelige mennesker og deres familievalg.
Forfatteren har i samme serie udgivet Globalisering og Bæredygtig udvikling. Der er ikke nyere bøger for målgruppen om emnet, men der er naturligt nok afsnit i samfundsfagsbøger.
Et godt, lille hæfte om et højaktuelt emne og med samme kvalitet som de øvrige titler i fagbogsserien.