Rushdie trækker stadig overskrifter indimellem. Det kan være en anledning til at "lufte" hans eminente essays og kritiske artikler.
Genudgivelse i paperback af bogen, der udkom første gang på dansk i 1992. Trods det beskedne udstyr har den et nyt og mere appellerende omslag og bagsidetekst med mere uddybende omtale af indholdet. Det er essays og kritik af den verdensberømte forfatter fra perioden 1981-91. Tekstudvalg og oversættelse er identisk med den 1. udgave, så bogen her er et emne for bibliotekerne i det omfang, at 1. udgave skal suppleres eller er slidt op. Teksterne er af høj kvalitet og repræsenterer Rushdie, når han er bedst i feltet mellem personlig fortælling, erindring, refleksion og kritik. Bogen er delt i tre hovedafsnit. Første dels tekster tager primært afsæt i Rushdies baggrund og erfaring i Indien og kulturen og den politiske virkelighed der og forholdet til Storbritannien. Andet afsnit består af essays om væsentlige internationale forfattere og forfatterskaber, Rushdie har en relation til. I den sidste og korteste afdeling beskæftiger han sig med de problemstillinger, der optog ham på det tidspunkt, bl.a. sagen om De sataniske vers.
To af teksterne er også udgivet i I god tro & Er intet helligt?. I sit afsæt og blandingen af kritik, refleksion og erindring kan Rushdie minde om og formidles som en anden stor vestlig rettet "orientalist", tyrkiske Orhan Pamuk.
Gendgivelse af Rushdies fortrinlige essaysamling i paperback - identisk med førsteudgaven.