Bogen er for den alment historisk interesserede læser og præsenterer sider af antisemitisk propaganda, som de kom til udtryk i Tyskland 1933-45. En filmhistorisk tilgang kunne også være en indfaldsvinkel til bogen. Forsidebilledet fra Auschwitz samt titel med associationer til kz-lejrenes "Arbeit macht frei" fortæller tydeligt om hvilken tid og hvilket rum, vi bevæger os i.
De to film, "Jøden Süss" og "Den evige jøde", begge fra 1940, havde til hensigt at dæmonisere jøderne, og Morten Brask, cand.mag. i filmvidenskab, påviser da også såvel udtalte som skjulte rabiate virkemidler hertil. Også skrevet med blik for de overvejelser, regimet ellers gjorde sig for at vinde "hearts and minds", befolkningens hjerter, for sagen. Bogen tilbyder sig med historisk formidling med fokus på datidige anløbne og betændte politiske og kulturelle ståsteder.
Se Morten Brasks og Siri Aronsens Jøden & arieren i den nazistiske filmpropaganda, 1995, og Steven Bach: Leni Riefenstahl : filmmager for Hitler, 2008, selv om Riefenstahls film betjente sig af anderledes tematiske og propagandamæssige indfaldsvinkler. Der er endvidere en del tidsskriftsartikler om emnet, se bibliotek.dk. Se fx også Brasks artikel om nazipropaganda: http://www.historie-nu.dk/site/index.php?option=comc̲ontent&task=view&id=598&Itemid=31.
En introducerende fremstilling der afdækker antisemitiske temaer og virkemidler, som de kommer til udtryk i to nazi-propagandafilm og tillige sætter dem ind i en historisk kontekst.