Books / nonfiction for children / undervisningsmaterialer

Filosofi med børn i skolen : 45 øvelser


Description


Øvelser i filosofiske samtaler inddelt i tre sværhedsgrader, opbygget efter en skabelon, hvor læreren præsenterer en hovedproblemstilling, hvorefter eleverne skal forholde sig til forskellige problematikker indenfor problemfeltet og begrunde deres argumentation.

Reviews (3)


The libraries' assessment

d. 17. Aug. 2011

By

By

Henrik Munch Jørgensen

d. 17. Aug. 2011

Som titlen Filosofi med børn i skolen antyder, henvender denne bog sig primært til lærere i folkeskolen, som skal undervise i filosofi. Bogen er derfor også velegnet på læreruddannelsen, men kan også anvendes af andre voksne, som vil filosofere med børn. Bogen fungerer bedst med børn i alderen 12-16 år, men kan også sagtens anvendes med yngre elever.

Bogen indeholder 45 øvelser til filosofisk tænkning med børn. Øvelserne er inddelt i tre sværhedsgrader og bygget op efter en skabelon, hvor læreren præsenterer en hovedproblemstilling, hvorefter eleverne skal forholde sig til forskellige problematikker indenfor dette problemfelt og begrunde deres argumentation. Øvelserne er nemme at gå til og indeholder stof til megen god samtale, hvor eleverne både kan blive klogere på sig selv og hinanden.

Det vil være oplagt også at anvende forfatterens bøger Hvad tænker du om livet?, 2010 og Hvad tænker du om rigtigt og forkert?, 2010, til yderligere filosofisk samtale med eleverne. Som lærer kan det også være relevant at læse Sokratiske samtaler i undervisningen, 2011 eller At tænke er at gå på opdagelse : om at filosofere med børn, 2011, som kan anvendes sammen med elevbogen Er døden en regnbue?, 2011 til filosofiske samtaler om døden.

Letanvendelig bog for lærere til filosofiske samtaler med børn. Øvelserne indeholder godt samtalestof og sætter mange overvejelser og tanker i gang hos både elever og lærer.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 22. Sep. 2011

By

By

Thorkild Borup-Jensen

d. 22. Sep. 2011


Studier i pædagogisk filosofi [online]

Årg. 2, nr. 1 (2013)

By

By

Dorete Kallesøe

Årg. 2, nr. 1 (2013)