Bogen har en begrænset målgruppe og er rettet mod den akademisk skolede og filosofikompetente læser. Kan også finde anvendelse i erhvervsfilosofiske kredse og på universiteternes filosofiuddannelser.
Forfatteren er født i 1975 og har bl.a. en doktorgrad fra UIBS (United International Business Schools). I nærværende bog forsøger han at gennemgå og undersøge filosofiens egenværdi og illustrere en filosofisk proces hvor bevidstheden til livet er filosofisk og ikke akademisk forankret. Den indgår i en serie om filosofisk ledelse med henblik på at udvide den menneskelige bevidsthed, og den er inddelt i 7 kapitler, som er orkestreret efter klaviaturets tangenter: C, D, E, F, G, A, B. En yderst vanskelig tilgængelig bog med en begrebsanvendelse og sætningskonstruktion som gør, at den forudsætningsløse læser vil have svært ved at få udbytte af bogen.
1. bind i serien om filosofisk ledelse er Livskraften, 2013. Derudover har forfatteren tidligere skrevet om filosofiens relationer til livet og praksis bl.a. Når filosofi virker, 2012 om filosofi anvendt i integrationsøjemed og Erhvervsfilosofisk praksis, 2012 om filosofien i anvendt praksis.
En forholdsvis lille, men indholdsmæssig tung bog om filosofiens egenværdi og filosofisk ledelse.