Bogen henvender sig til de ældste elever i folkeskolen. For økonomisk interesserede og kan anvendes i samfundsfag, især i forbindelse med projektopgaver eller lignende.
Bogen forsøger at blotlægge årsagerne til den aktuelle finanskrise, hvordan den kunne udvikle sig som den gjorde og hvilke konsekvenser det får, på kort og på lang sigt. Den kommer godt rundt i verden, fx USA, Kina, Island, og forholdene i Danmark nævnes sporadisk, ligesom årsager og virkning bliver dækket bredt: finanscentre, børser, bilindustri, banker, regeringers redningsplaner, m.m. Der fokuseres på de såkaldte sub-prime-lån som hovedansvarlig for krisen, mens bankernes generelt grådige, uansvarlige låne- og investeringspolitik (tænk bare IT-factory, Roskilde Bank, m.fl.) fremstår som et populistisk postulat. Dermed slører den ellers sobre bog en væsentlig del af baggrunden for krisen. Forklaringen er måske en lidt kort tekst på de 17 opslag og dermed også lidt hastige forklaringer. Dertil en ikke ophidsende billedside, ofte af bygninger. Bagest ordliste, andre bøger/webadresser og stikord.
Der findes ikke andre bøger om emnet for målgruppen.
En ikke helt tilfredsstillende analyse og beskrivelse af finanskrisen og dertil lidt for kortfattet. En tænkeboks med opgave på hvert opslag er dog en god igangsættelse med det videre arbejde. Billedsiden og forsiden virker ikke specielt inspirerende, men generelt en sober bog, der afdækker væsentlige aspekter ved emnet.