Kan især bruges til mandlige læsere som gerne læser om opdagelsesrejser. Nyttig til skoleopgaver fra og med folkeskolens ældste klasser.
Forfatteren, der er magister i etnologi og antropologi, og som selv bl.a. har arbejdet med felt-forskning blandt jægere og samlere i Malaysia, samler et interessant udvalg af fortællinger fra danske opdagelsesrejsende. Sit forord starter han nærmest poetisk løfterig og meget rammende med det han ser som de opdagelsesrejsendes fælles udgangspunkt: "De rakte efter stjernerne og fik stjernestøv på fingrene". Udvalgets fortællinger og førstehånds-beretninger er delt under 2 hovedoverskrifter: "I de kolde egne" og "I de varme lande". Fra de kolde egne fortæller fx Jens Munk (1579-1628) om sit forsøg på at finde den såkaldte "Nordvestpassage", Gustav Holm (1849-1940) fortæller under overskriften "Konebådsekspeditionen" og Knud Rasmussen (1879-1933) om "Mødet med Thuleeksimoerne". Fra de varme lande fortæller fx Ove Giedde (1594-1660) om "Etableringen af Danmarks første koloni" og Peter W. Lund (1801-1880) om "Huleforskning i Brasilien". I Brasilien finder Lund bl.a. skeletdele af "omtrent 30 forhistoriske mennesker: "Homen da Lagoa Santa". Rigt illustreret værk.
Jeg kommer til at tænke på klassiske bøger om opdagelsesrejser og eventyr fx af Hakon Mielche og Arne Falk-Rønne, og selvfølgelig bøger fx af og om Knud Rasmussen.
Flot værk i lækker kvalitet med mange fotos og illustrationer. For interesserede så spændende som en god krimi.